Huizen


Kamer gezocht?

Als je als student gaat studeren, kom je voor een keuze te staan: van je blijft thuis bij je ouders wonen, van je gaat op kamers. Nu je op deze pagina kijkt, ben je vast van plan om op kamers te gaan.

Er zijn vier Ichthus huizen in Dronten allemaal met een typische naam. Namelijk: De Melkherberg, Hotel Ganzenhoeve, Kinderboederei Pompedoni & SLV De Schaapskooi. Niemand weet waar deze namen vandaan komen, maar ze zijn altijd in ere gehouden en worden nog steeds gebruikt.

Mocht je interesse hebben in een kamer stuur dan een mailtje naar abactis@csvichthusdronten.nl Dit mag ook wel als geen kamers vrij zijn. Dan wordt je op de lijst gezet en ben je een van de eerste die worden benaderd als er weer een kamer vrijkomt.

Het verschil

De studentenhuizen van de CSV-Ichthus Dronten verschillen niet veel van de andere huizen. Er wordt  's avonds ook gewoon een biertje gedronken en we komen later uit bed dan de gemiddelde burger.
Het verschil met andere studentenhuizen is dat je het huis deelt met christelijke studenten. Daarnaast bidden we voor ons eten en lezen we aan tafel uit de Bijbel. Er is ruimte voor een goed gesprek, ter versteviging van de onderlinge band.

sfeer

De huizen staan voor een gezellige sfeer, waarbinnen waardevol met medebewoners wordt omgegaan en waar ruimte is om jezelf te zijn.
Om een goede indruk te krijgen van de sfeer, moet je eigenlijk een keer langs komen. Dan kom je erachter wie we zijn en hoe de huizen zijn. Dan kun je proeven hoe het is om in een van de Ichthus Huizen te wonen.

Almere

Ook studenten die in Almere (gaan) studeren en graag in een christelijke omgeving willen wonen zijn welkom. In drie kwartier ben je van station Dronten op de Aeres Hogeschool Almere.